Wednesday, September 26, 2012

Sharp: Απολύσεις, περικοπές μισθών και πώληση περιουσιακών στοιχείων

Sharp: Απολύσεις, περικοπές μισθών και πώληση περιουσιακών στοιχείωνΤην κατάργηση περίπου 11.000 θέσεων εργασίας στην Ιαπωνία και σε παραγωγικές μονάδες του εξωτερικού ανακοίνωσε ο όμιλος Sharp Corporation.
Συγχρόνως ανακοίνωσε την κατάργηση της συμμετοχή του στην Toshiba Corp και, συγχρόνως, μέχρι τον Μάρτιο του 2013 την πώληση περιουσιακών στοιχείων του τουλάχιστο ν 213 δισεκατομμυρίων...
γεν (2,7 δισ. αμερικανικών δολαρίων) στο πλαίσιο «δραστικής ανασυγκρότησης» της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, πρόκειται για ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο ο όμιλος έχει ήδη θέσει υπόψη των ενδιαφερόμενων και προβλέπει επίσης μισθολογικές περικοπές.

Στόχος είναι να επανέλθει ο όμιλος Sharp σε κερδοφορία της τάξης των 14 δισ. γεν στη διάρκεια του οικονομικού έτους (που ξεκινά την πρώτη Απριλίου στη χώρα), όπως τόνισε εκπρόσωπος της διοίκησής του.

Τ ο σχέδιο καταρτίστηκε μετά τις μεγάλες ζημιές –ύψους 376,1 δισ. γεν– που ο Sharp κατέγραψε ως τον Μάρτιο φέτος, κυρίως επειδή το γεν ανατιμήθηκε και οι πωλήσεις του μειώθηκαν. Ανάμεσα στις αποφάσεις προς εφαρμογή είναι κι η διακοπή της παραγωγής τηλεοπτικών δεκτών υψηλής ευκρίνειας που παράγει ο όμιλος.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment