Friday, November 29, 2013

Το plan B του Γεωργιάδη , το plan C των γιατρών

Νέο μέτωπο με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ άνοιξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, έπειτα από την προειδοποίηση που απηύθυνε το πρωί της Πέμπτης ότι διαθέτει «plan B» που «δεν θα αρέσει» στους απεργούς του Οργανισμού, ενώ διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος».
Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ, κ. Γιάννης Χρονόπουλος, μίλησε λίγες ώρες αργότερα στον ........

Σκάι απαντώντας στον υπουργό ότι οι γιατροί δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται και ότι έχουν «plan C».
Ο κ. Χρονόπουλος κατηγόρησε επίσης τον κ. Γεωργιάδη πως «προσλαμβάνει απεργοσπαστικά ειδικότητες που θ έλει να διώξει από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη», κάνοντας λόγο ενδεικτικά για πρόσληψη πλαστικού χειρούργου στη Θεσσαλονίκη που έγινε χθες Τετάρτη.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζεται, «γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο».

Σημείωσε, ωστόσο, πως είναι έτοιμος για διάλογο και πρόθυμος να έχει «ανοιχτό» το γρα φείο του για τη συζήτηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Αναφερόμενος στο σχόλιο του υπουργού ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ απάντησε πως «τώρα θέλει να διώξει 3.000 από εμάς», αποδίδοντας το ενδεχόμενο απολύσεων στο ότι «τα νούμερα δεν έβγαιναν στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης», ενώ όσον αφορά στην πρόσκληση σε διάλογο, σημείωσε ότι έχουν ήδη γίνει πολλές επαφές, αλλά ο κ. Γεωργιάδης «κάθε τόσο αλλάζει στάση», με συν έπεια η «μία συζήτηση να μην έχει σχέση με την άλλη».

Οι γιατροί δηλώνουν τώρα έτοιμοι για «πυρηνικό πόλεμο», με σειρά επαναλαμβανόμενων απεργιών.
Όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη, προκηρύσσουν «συνέχιση του αγώνα τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τις 4,5, 6, και 9 Δεκεμβρίου», απόφαση μονόδρομο όπως λένε για τον κλάδο τους, «μετά και την αδιάλλακτη στάση του Υπουργού ως πρ ος τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ), οι γιατροί των μονάδων του Οργανισμού συμμετέχουν με πολύ υψηλά ποσοστά στην απεργία  που φτάνουν και το 90%.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment