Monday, December 30, 2013

Aνακάλυψαν «κρυμμένο αριστούργημα» αξίας 400.000 λιρών

Ένα «κρυμμένο αριστούργημα» αξίας 400.000 λιρών ανακάλυψε μια βρετανική τηλεοπτική εκπομπή, θέμα της οποίας είναι οι αντίκες. Ο πίνακας του Φλαμανδού, Άντονι βαν Ντάικ, ο οποίος χρονολογείται περίπου στον 17ο αιώνα και…


απεικονίζει έναν γενειοφόρο δικαστή από τις Βρυξέλλες, ανήκε σε έναν Άγγλο ιερέα που αγόρασε � �ο αριστούργημα από κατάστημα με αντίκες με αντίτιμο μόλις 400 λιρών.
Ο ιερέας, Τζέιμι ΜακΛίοντ, ο οποίος αγόρασε τον πίνακα επειδή του άρεσε ιδιαίτερα η κορνίζα χρυσού χρώματος, σκοπεύει να πουλήσει το πορτρέτο προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση της καμπάνας στην εκκλησία του Ντέρμπισιρ της Αγγλίας.
Ο Φίλιπ Μολντ, ένας ειδικός στους πίνακες ζωγραφικής, ο οποίος εργάζεται για την εκπομπή «Antiques Roadshow» του BBC, είχε υποψίες ότι ο πίνακας μπορεί να είναι ένας αυθεντικός Βαν Ντάικ και είχε προτρέψει τον κληρικό να σ τείλει τον πίνακα για πιστοποίηση. Ο Κρίστοφερ Μπράουν, διευθυντής του Μουσείου Ασμόλιαν της Οξφόρδης που ειδικεύεται στα έργα του Βαν Ντάικ, επιβεβαίωσε ότι ο πίνακας είναι όντως αυθεντικός. Το έργο αυτό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πιστεύεται από τους ειδικούς ότι αποτελεί μέρος της προετοιμασίας για ένα μεγαλύτερο πίνακα του 1634, ο οποίος απεικόνιζε 7 δικαστές, αλλά έχει καταστραφεί. Η παρουσιάστρια της εκπομπής, Φιόνα Μπρους, είπε ότι υποψιαζόταν από την πρώτη στιγμή που είδε τον πίνακα ότι ήταν ένας αυθεντικός Βαν Ντάικ. « Είναι το όνειρο καθενός να ανακαλύψει ένα κρυμμένο αριστούργημα. Το να ανακαλύψει κάποιος έναν αυθεντικό Βαν Ντάικ είναι απίστευτα συναρπαστικό», δήλωσε η παρουσιάστρια.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment