Friday, May 1, 2015

Οι αλλαγές και η... ατάκα Κοντονή για τα πανό των «ερυθρόλευκων»

Με αρκετές αλλαγές αλλά δίχως να επηρεαστεί ουσιαστικά ο πυρήνας, εγκρίθηκε επί της αρχής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στην ολομέλεια. Απίστευτη ατάκα Κοντονή για τα πανό των οπαδών του Ολυμπιακού.

Επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή

Με αρκετές αλλαγές αλλά δίχως να επηρεαστεί ουσιαστικά ο πυρήνας, εγκρίθηκε επί της αρχής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, στην επιτροπή ...
μορφωτικών υποθέσεων όπου συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η συζήτηση, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πάει στην ολομέλεια προς ψήφιση. Το αθλητικό νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας θα συζητηθεί και κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

"Ο κίνδυνος Grexit έχει ελαχιστοποιηθεί αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί", τόνισε ο Σταύρος Κοντονής και άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς κατά της ΕΠΟ για παραπληροφόρηση των διεθνών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου σε σχέση με τον ορισμό των τακτ ικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα δήλωσε πως «έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας μεταξύ των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης, για να συγκροτήσουμε μία επιτροπή ελέγχου, που θα ξετινάζει όλα τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων και θα λειτουργεί και υποβοηθητικά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Κατά την Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην επιτροπή, ο Σταύρος Κοντονής έριξε πλέον το «μπαλάκι» στην ΕΠΟ για ενδεχόμενο Grexit, τονίζοντας πως η πολιτεία έκανε ότι έπρεπε για να μην υπάρξει τέτοια περίπτ ωση.

Οσον αφορά στις τροποποιήσεις και συγκεκριμένα στο αυτοδιοίκητο, αναφέρεται πως  «Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κειμένη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των όποιων είναι μέλος».

Κατά τα άλλα και σύμφωνα με άλλες τροποποιήσεις, ο υπουργός θα έχει τη δυνατότητα απαγόρευση συμμετοχής ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις, κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ύστερα από διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τη γνώμη αυτών.
Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να αγωνίζονται σε γήπεδα που δεν διαθέτουν σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σύστημα παρακολούθησης, χωρίς όμως την παρουσία θεατών.

Κατά την γενική του τοποθέτηση, ο Σταύρος Κοντονής υπογράμμισε πως: «Εχουμε ήδη αποστείλει στις διεθνείς ομοσπονδίες τις τροποποιήσεις γιατί μας το ζήτησαν , γι� � να δουν αποτυπωμένες στο χαρτί όσα τους είπαμε. Το νομοσχέδιο τίθεται προς έγκριση μόνο στο κοινοβούλιο και όχι σε κανέναν άλλο. Στις διεθνείς ομοσπονδίες δόθηκε προς διαβούλευση».

Κατά τα άλλα, εντύπωση προκάλεσε η έκφραση του υφυπουργού Αθλητισμού όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα πανό που σήκωσαν οπαδοί του Ολυμπιακού εναντίον του. «Επειδή είδα δυο-τρία πανό που μεταφέρονται από γήπεδο σε γήπεδο από τους ίδιους πάντα ανθρώπους, τους λέω να ξέρουν ότι δεν ιδρώνει το αυτί μου! Αν θέλουν, να τα κρατήσουν τα πανό για προσάναμμα το χειμ ώνα»!


Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment