Wednesday, April 29, 2015

Πώς μετά να μην πέσει η κυκλοφορία των εφημερίδων;

Όσο καιρό ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είχε παραλάβει το βαρύ κατηγορητήριο του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, τα ΜΜΕ είχαν νομικό κώλυμα να γράψουν το όνομα του....


Το παρέλαβε. Κι έτσι, από το πρωί της Δευτέρας 27/4 άπαντες ήταν ελεύθεροι να γράψουν για ποια πράγματα κατηγορείται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Δημοσιογραφικά, δεν νομίζω ότι έχει προκύψει εδώ και χρόνια σημαντικότερη είδηση  από τη συγκεκριμένη: 

Το αφεντικό της δημοφιλέστερης ομάδας της χώρας και μόνιμης πρωταθλήτριας επί σχεδόν είκοσι χρόνια, κατηγορείται –μεταξύ άλλων – για διεύθυνση της εγκληματικής οργ άνωσης που καταδυναστεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ιδανικό πρωτοσέλιδο σαν να λέμε: Εμπορικό, πιασιάρικο, ουσιαστικό.

Το ιδανικό πρωτοσέλιδο όμως, το οποίο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Live Sport), δεν το είδαμε σήμερα στα περίπτερα.

Προφανώς ο «Γαύρος» και ο «Πρωταθλητής» θα αντιμετώπιζαν το θέμα σαν ενοχλητικό κουνούπι: Εφόσον δεν μπορούν να το λιώσουν, αναγκαστικά το αγνοούν.

Παραδόξως, το ίδιο έκανε και η «Πράσινη» που επέλεξε το μεταγραφικό ρεπορτάζ του Τάσου Νικολογιάννη ως σημαντικότερο.

Αλ� �ά και οι «αντικειμενικές»:
Στο «Goal» επέλεξαν να αναδείξουν την απαγόρευση ενασχόλησης του Γιάννη Κομπότη με το ποδόσφαιρο.
Το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη εμφανίζεται σε ένα μικρό συμπλήρωμα, μαζί με εκείνα των Σταθόπουλου και Κουρίδη, μόνο και μόνο για να πληροφορηθούμε ότι πήραν προθεσμία να απολογηθούν.

Στη Sportday, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Κεντρικό θέμα ο Κοντονής, κάπου σε μια γωνία η είδηση  για τον Κομπότη και με γραμματάκια μεγέθους πινέζας να και ο Μαρινάκης!
Όχι με φωτογραφία, προς Θεού!

Το «Φως» αντιθέτως, απέδειξε ακόμη μια φορά γιατί ξεχωρίζει, καθώς έχει φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τίτλο που επίσης αναφέρει το όνομα του προέδρου κανονικά, όχι στα ...κρυφά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαρτίου, οι κυκλοφορίες των εφημερίδων συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση τους.
Πλέον όλες μαζί πουλάνε κάτω από 900.000 φύλλα κατά μέσο όρο! Οι δε αθλητικές εφημερίδες,  τον Μάρτιο κατέγραψαν πτώση 23% με 32.048 φύλλα (-9.941) και στο τρίμηνο οι απώλειες ήταν 21% με 33.789 φύλλα (-8.893).

Ναι, εντάξει, φταίνε το ίντερνετ, η κρίση κ.λ.π.
Μή πως όμως φταίει και το ότι σταδιακά, σχεδόν όλα τα φύλλα έχουν εξελιχθεί από φορείς ειδησεογραφίας σε φοβισμένα οχήματα συγκεκριμένων συμφερόντων;
πηγή: sdna.gr

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment