Sunday, October 28, 2012

«Σιδερόφρακτες» οι παρελάσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ»

Με στόχο να μην επαναληφθεί η περσινή εικόνα όπου ακυρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε, το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη μετατρέπει σε «φρούριο» την Θεσσαλονίκη.
Η αστυνομία θα εφαρμόσει το σχέδιο που είχε ακολουθήσει για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, με «νεκρές ζώνε ς», διμοιρίες των ΜΑΤ , ελικόπτερο ακόμα και σκάφη του λιμενικού τα οποία θα κάνουν περιπολίες...
Στο δρόμο θα βρίσκονται από το πρωί 2000 αστυνομικοί ενώ ενισχύσεις έχουν ήδη φτάσει από την Αθήνα. Το σχέδιο για την αποτροπή εκτρόπων περιλαμβάνει, επίσης, κιγκλιδώματα και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί θα δημιουργήσουν μια μεγάλη έκταση «νεκρής ζώνης» όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση.

Αλλά και στην Αθήνα τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια ενώ όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από κοντά θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ειδικές διαπιστεύσεις. Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση, χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο χώρο απέναντι από τους επισήμους.


Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment