Tuesday, February 26, 2013

μαθήματα ελληνικιάς γλώσσας Νο 853

 Ελλην Φορολογούμενος
Μια από τις λέξεις κλειδιά του ελληνικού λεξιλογίου είναι η λέξη ΣΤΗΝΩ , είναι λέξις σπου δαία, λέξις με λίγα λόγια βλακ εν φλέκερ , μπορεί με την κατάλληλη λέξη να δώσει μια πληθώρα νοημάτων και εννοιών , γνωστές για τον........
ανυποψίαστο χρήστη της Ελληνικής .Παρακάτω παρατίθενται κάποιες εφαρμογές , για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιοί :
1.      Στήνω ξόβεργα : ετοιμάζω παγίδα , δηλαδή μόλις μου βγούνε τα κουκιά κάνω συνέδριο.
2.      Στήνω μπίζνα : σε συνεννόηση με κυβερνητικό παράγοντα , κάνω δουλειά για χοντρό κονόμι.
3.      Στήνω μηχανάκι : σετάρω εκ του μηδενός ένα πισάκι , και του βάζω μέσα ότι σε καρασπασμένο παίζει .
4.      Στήνω παιχνίδι : προκαθορίζω την έκβαση ενός παιχνιδιού ή μια ψηφοφορίας , Δυστυχώ ς , όμως, ο κύριος Μάκης είναι στο γκιζντάνι , θα μπορούσε να μας δώκει λεπτομέρειες αλλά και ο Μπένι τρέχει με τα εσωκομματικά , άρα θα επανέλθουμε για επεξηγήσουμε την έκφραση ή όταν ο κύριος Μάκαρος βγει ή τελειώσει ο Μπένι μ΄αυτές τις μ@κ@κίες .
5.      Στήνω γλέντι : αγοράζω κοψοχρονιά πλουτοπαραγωγικές πηγές μιας χώρας που κυβερνήθηκε για μια σειρά ετών από ανίκανους .
6.      Στήνω καυγά : φκιάνω επιτροπή στη βουλή για θολώσω τα νερά και να τη βγάλω κούτρα , στο φινάλε βγάνω λάδι φιλαράκια και κολλητούς
7.      Στήνω κάποιον : αυτό σημαίνει ότι καθυστερώ χαρακτηριστικά ή δεν εμφανίζομαι, κάτι σαν την ανάπτυξις στη χώρα μας , που μας έστησε.
8.      Στήνω κώλο : δηλαδίς τα δίνω όλα , εθνική κυριαρ� �ία , εθνικό πλούτο , ελευθερία και αξιοπρέπεια  καλή ώρα …
9.      Στήνω αυτί : ότι έκανε η φουκαριάρα η βοδαφων στον φαρδυλέκανο πρωθυπουργό μας και σε ποιους άλλους που να ξέρουμε … και την έβγαλε και λάδι ο Κωτρωνιάς το μαγαλοστέλεχος και παει τζάμπα το παλικάρι ο Τσαλικίδης.
10.   Στήνω κάποιον στον τοίχο :  καλή ώρα εμείς ο Ελληνικός λαός , μας έστησ αν στο ντουβάρι και μας πυροβολάνε , Αγγλοι αδερφές , γάλλοι βιομηχάνοι , αμερκανοί (όπως έλεγε και ο Σιμίτης) τραπεζίται , νομπελίστες οικονομολόγοι , και η λανθασμένη απόπειρα του Αντρέα για τεκνοποίηση ο ΓΑΠ  δηλαδίς ο Γίώργος ή Τζέφρις ή Παπαδόπουλος (μπερλουσκόνις γαρ) ή Αρμαγεδώνας στα αραμαϊκά .
Υπάρχουνε και άλλα πλείστα όσα μπορείτε να κάμετε με αυτή τη σπουδαία λέξη.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment