Sunday, February 24, 2013

Επαναστατική μέθοδος προβλέπει πόσα χρόνια θα ζήσουμε

Επαναστατική μέθοδος προβλέπει πόσα χρόνια θα ζήσουμε

Μια επαναστατική μέθοδος εφαρμόστηκε σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Βραζιλία και σύμφωνα με τους...επιστήμονες προβλέπει αποτελεσματικά τα χρόνια ζωής που μας απομένουν!


Σύμφωνα με την μελέτη αρκεί να δοκιμάσουμε να καθίσουμε στο πάτωμα και να σηκωθούμε, χωρίς να... στηριχθούμε πουθενά.

Όπως αναφέρεται στην "Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Καρδιαγγειακής Πρόληψης" αυτό το απλό τεστ συσχετίζεται στενά με τη θνησιμότητα από κάθε αιτία!

Πρόκειται για ένα τεστ που αποτελεί μία ακόμα απόδειξη πως η μυοσκελετική κατάστασή μας αποτελεί ισχυρό δείκτη μακροζωίας, ιδίως για τα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω.

Το τεστ δοκιμάστηκε σε 2.000 εθελοντές από την Βραζιλία και ήταν τα προγνωστικά της θνησιμότητας ήταν εκπληκτικά σύμφωνα με τους ερευνητές.

Όσοι από τους εθελοντές κατάφεραν και να καθίσουν και να σηκωθούν από το πάτωμα με ελάχιστη έως καθόλου στήριξη, διέτρεχαν πέντε έως έξι φορές μικρότερο κίνδυνο θανάτου τα επόμενα χρόνια σε σύγκριση με όσους στηρίχτηκαν σε βοηθήματα για να τα καταφέρουν.

Εάν ένας μεσήλικας άντρας ή γυναίκα κατορθώνει να καθίσει και να σηκωθεί από το πάτωμα χρησιμοποιώντας το πολύ ένα χέρι, όχι μόνον έχει πολύ καλή μυοσκελετική κατάσταση, αλλά οι πιθανότητες μακροζωίας του είναι πολύ καλύτερες αναφέρουν οι επιστήμονες.

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν σε εθελοντές που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση κατά μέσον όρο επί 6,3 χρόνια.

Στη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης πέθαναν 159 εθελοντές, ένα ποσοστό θνησιμότητας 7,9%.

Η προσπάθεια κάθε εθελοντή να καθίσει και να σηκωθεί από το πάτωμα, έγινε χωρίς να έχουν θέσει οι ερευνητές όριο χρόνου, αλλά ο μέσος όρος που διήρκησε η προσπάθεια των εθελοντών ήταν τα 2 λεπτά.

Η προσπάθειά τους βαθμολογήθηκε σε μία κλίμακα έως το 10, 5 για το κάθισμα και 5 για να σηκωθούν.

Για κάθε βοήθημα που χρειαζόταν κάθε εθελοντής οι ερευνητές αφαιρούσαν έναν βαθμό από το 5, αναλόγως με το αν το βοήθημα το χρειάζονταν για να καθίσουν ή για να σηκωθούν.

Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων καταγράφηκε σε εθελοντές με χαμηλή βαθμολογία στο τεστ: μόλις 2 καταγράφηκαν σε εθελοντές που είχαν συνολική βαθμολογία 10.

Τον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου διέτρεχαν οι εθελοντές που είχαν πετύχει χαμηλή βαθμολογία και στο να καθίσουν στο πάτωμα.

Αντιθέτως, όσοι πέτυχαν συνολική βαθμολογία από 8 και πάνω, διέτρεχαν τον μικρότερο κίνδυνο θανάτου.

Ο κίνδυνος μειωνόταν κατά 21% με κάθε βαθμό από το 8 και πάνω.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής από την Κλινική Αθλητιατρικής του Ρίο Ντε Τζανέιρο: "Η αεροβική φυσική κατάσταση σχετίζεται με την επιβίωση, αλλά η μελέτη μας υποδηλώνει ότι σημαντικό είναι επίσης να διατηρεί κανείς καλή ευλυγισία, μυϊκή δύναμη και συντονισμό των κινήσεων".





ΠΗΓΗ

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment