Sunday, May 27, 2012

Μάρτιν Σουλτς: Τα χρονικά περιθώρια για την αλλαγή της πολιτικής στην Ελλάδα είναι δυνατό να παραταθούν


Μάρτιν Σουλτς: Τα χρονικά περιθώρια για την αλλαγή της πολιτικής στην Ελλάδα είναι δυνατό να παραταθούν
Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel ότι η επέκταση του χρονικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα γίνουν οι αλλαγές στην πολιτική και οι περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας είναι κάτι το "αντιληπτό".

Η πολιτική "είναι πάντα μία δυναμική διεργασία", είπε ο Σουλτς στη γερμανική εφημερίδα. Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι οι συμφωνίες για τα μέτρα που συνάφθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να τιμηθούν, όπως αναφέρει η Tagesspiegel.

via bloomberg.com

Σχόλιο RYaN: Ίσως να είναι πολύ δύσκολο στην Ευρώπη να καταλάβει ότι οι συμφωνίες για τα μέτρα δεν οδηγούν τόσο απλά σε αλλαγή των ελληνικών πολιτικών. Αντιθέτως, παραμένουν οι ίδιες παλαιοκομματικές πολιτικές με στενότερο κύκλο επωφελούμενων.

Αν περιμένουν ότι αυτό το στάδιο θα αποδυναμώσει και θα καταργήσει τα κόμματα της παλαιοκομματικής πολιτικής, τότε μάλλον θα περιμένουν πολύ και το χρονικό πλαίσιο που θα απαιτηθεί θα είναι πολύ έξω από αυτά που φαντάζονται. Μόνο οι δυναμικές δημοκρατικές διαδικασίες μπορούν να καθαρίσουν γρήγορα και σοβαρά αυτό το τοπίο. Άρα, όταν λένε ότι αυτές οι διαδικασίες τους φοβίζουν και ότι μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή, τότε απλά δεν έχουν ιδέα για το πώς εκδηλώνεται η δυναμική της πολιτικής και στην ουσία δυναμιτίζουν ίσως το μόνο θετικό στοιχείο όλου αυτού του σχεδίου.

ΠΗΓΗ

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment