Thursday, May 31, 2012

ΚΚΕ: Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις πρότεινε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε ανέργους του Πειραιά στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού.

Ταυτόχρονα διεκδικεί μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, όπως πληρωμή εκ μέρους � �ους ....
του 30% των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο), δωρεάν κάρτες μεταφορών στα δημόσια μέσα, παύση της πληρωμής των δανείων τους και μη προσαύξησή τους με τόκους κατά την επανέναρξη αποπληρωμής τους.

Κάλεσε τους άνεργους να γίνουν «δύναμη κρούσης του λαϊκού κινήματος, διαφορετικά έρχονται πολύ χειρότερες μέρες», ενώ πρόσθεσε ότι τίποτα δεν θα γίνει από αυτά που λέγονται για κατάργηση του Μνημονίου από «μια αριστερή κυβέρνηση που θα εκμεταλλευθεί το "καλό κλίμα" της Ευρώπης».

Πρόσθεσε ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για όλους και εκτίμησε ότι αν γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν το πολύ 5000 θέσεις εργασίας, σε έργα που θα διαρκέσουν ένα περίπου έτος.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις επενδυτικές προτάσεις του ΣΕΒ που κάνουν λόγο για επενδύσεις σε πολύ λίγ ους βιομηχανικούς τομείς χωρίς να αναφέρονται στην ανάπτυξη βιομηχανικών κλάδων αλλά μόνο μεμονωμένων επιχειρήσεων χαμηλής έντασης εργασίας.

Απαντώντας στα περί συνεργασίας με άλλα αριστερά κόμματα, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Δεν συμφωνούμε ούτε στα άμεσα ζητήματα, ζητούν υποχωρήσεις που αφορούν το σήμερα και όχι το μέλλον».

Τέλος, σημείωσε ότι ο κίνδυνος πολέμου στην περιοχή μας είναι μεγάλος και αναφέρθηκε σε όσα είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εξαπάτηση και υποκρισία με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Λούκα Κατσέλη. «Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκε με τη Λούκα Κατσέλη, η οποία ως υπουργός υπερψήφισε το μνημόνιο Ι και δεκάδες αντιλαϊκές αποφάσεις, είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την υποκρισία και την εξαπάτηση του λαού που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ με τη μετακόμιση στελεχών του παλιού ΠΑΣΟΚ στο νέο.

http://voria.gr/i



Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment