Wednesday, August 29, 2012

Ρόδος:Η Κόλαση του Δάντη!

ΦΩΤΟ ΤΩΡΑ!
Οι φλόγες έκαψαν χαράδρες και λόφους και τώρα ανέβηκαν στις κορυφογραμμές και κατευθύνονται προς Αρχίπολη.Επιχειρούν μέχρι αυτή τη στιγμή με φώτα ασφαλείας τα καναντέρ και το ελικόπτερο. 

Παρά ταύτα η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει έκρυθμη και η νύχτα προβλέπεται μακριά και επώδυνη. Αυτή την ώρα γίνονται οι τελευταίες ρήψεις νερού και σε λίγο τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν να επιχειρούν. Έτσι όλο το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περισώσουν ό,τι είναι δυνατόν από τον δασικό πλούτο που εκτείνεται από τον Άγιο Σουλά και φθάνει στην ανατολική πλευρά του νησιού μέχρι τ' Αφάντου.
Συνολικά η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως τραγική και απρόβλεπτη. Πυκνές δασικές εκτάσεις έχουν τυλιχθεί στις φλόγες μέσα σε χαράδρες και πάνω σε βουνοκορφές. Ο μαύρος καπνός είναι ορατός από το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και ταυτόχρονα ενδεικτικός της καταστροφής που συντελείται.
Αυτή την ώρα οι φλόγες είναι τόσο φουντωμένες στις γύρω βουνοκορφές ώστε να είναι ορατές από χιλιόμετρα μακριά.
Η κατεύθυνση που έχουν πάρει οι φλόγες είναι προς την Αρχίπολη.
Οι δύο φωτογραφίες που δημοσιεύονται ελήφθησαν πριν από λίγο από απόσταση 15 χιλιομέτρων. Είναι φανερό τι συμβαίνει στην καρδιά της πύρινης λαίλαπας. «Η Κόλαση του Δάντη» ξαναγράφεται…




Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment