Monday, August 27, 2012

Έπαιρναν τη σύνταξη του μακαρίτη με πλαστά χαρτιά!


Μάνα και κόρη είχαν στήσει «βιομηχανία» παραγωγής πλαστών εξουσιοδοτήσεων και άλλων εγγράφων στην Κέρκυρα, για να... συνεχίσουν να εισπράττουν τη σύνταξη και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ενός 86χρονου που συζούσε με τη μητέρα, αλλά είχε αποβιώσει εδώ και ένα χ� �όνο! Η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν ο υπάλληλος του ΙΚΑ Κέρκυρας διαπίστωσε ότι ήταν πλαστές η εξουσιοδότηση και η υπεύθυνη δήλωση που φερόταν να είχε υπογράψει ο μακαρίτης με τα οποία την εξουσιοδοτούσε να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να συνεχίσει να πληρώνεται το επίδομα!

Αμέσως κάλεσε άνδρες της Ασφαλείας, οι οποίοι συνέλαβαν την 66χρονη πλαστογράφο που είχε ήδη βάλει στην τσέπη 2.492 ευρώ από τις συντάξεις του 86χρονου για τους τρεις πρώτους μήνες του 2012!

Έξω από το ΙΚΑ συνελήφθη και η 36χρονη κόρη της που την περίμενε μέσα στο αυτοκίνητό της, η οποία μάλιστα δήλωσε ψεύτικα στοιχεία παριστάνοντας την ανιψιά του εκλιπόντος! Στο σπίτι όπου κατοικούν οι δυο γυναίκες βρέθηκε ένα πλήθος από πλαστογραφημένα πιστοποιητικά, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα του 86χρονου και ερευνάται πού επρόκειτο να τα καταθέσουν. Οι δράστιδες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας κατηγορούμενες για απάτη κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
thebest.gr



Πηγή: http://www.greekznews.com/

No comments:

Post a Comment