Friday, July 27, 2012

Μέχρι και 70% πιο φθηνές οι διακοπές στη σκηνή

Μέχρι και 70% πιο φθηνές οι διακοπές στη σκηνή:
Κάποτε τα κάμπινγκ επιλέγονταν για καλοκαιρινές διακοπές ως στάση ζωής, ιδεολογία και άποψη. Σήμερα όμως, οι καιροί έχουν αλλάξει καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει χρήματα όχι μόνο να πάει διακοπές αλλά ούτε και να φάει (κάποιες φορές). Οι διακοπές....


σε ένα κατάλυμα κάμπινγκ είναι μέχρι και 70% πιο φθηνές από αυτές σε ένα ξενοδοχείο. Για παράδειγμα, η διαμονή σε ένα από τα πιο διαφημισμένα ελληνικά νησιά αρχίζει από περίπου 6 ευρώ.

Μόνο που για να κάνει κανείς διακοπές σε κάμπινγκ, όπως λένε οι υπεύθυνοι τους, πρέπει να του αρέσει η φύση και να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος με την ιδέα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 314 οργανωμένα κάμπινγκ. Το κόστος διαμονής για μια βραδι ά ξεκινά από 4,5 ευρώ το άτομο και ανάλογα με την περιοχή και τις παρεχόμενες υπηρεσίες η τιμή διαμορφώνεται.

Ωστόσο, φέτος, ακόμη και οι λάτρεις της φύσης, απέχουν από την κατασκήνωση. Τα οικονομικά προβλήματα της εποχής έχουν δυσκολέψει πολύ τους Έλληνες. Έτσι, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, οι φυσιολάτρες αδυνατούν πλέον να ξοδέψουν για διακοπές κι αν κάποιοι έχουν μερικά χρήματα, δεν τα ξοδεύουν, γιατί δεν γνωρίζουν τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν αύριο.

Ο τουρισμός του κάμπινγκ παρουσιάζει πτώση, τονίζει ο κ. Παπαδόπου λος στο ΑΜΠΕ, διευκρινίζοντας πως αισθητά μειωμένοι είναι και οι αλλοδαποί. «Επηρεάστηκαν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και το συγκρουσιακό κλίμα στην Ελλάδα, κι έτσι δεν την επέλεξαν, φέτος, για προορισμό τους», σημειώνει.

Πάντως, οι τιμές στο 85% των οργανωμένων κάμπινγκ έχουν μείνει στα ίδια επίπεδα με το 2010, ενώ μεγαλύτερη ανάγκη για χαμηλού κόστους διακοπές έχουν οι πολύτεκνοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι μονογονικές οικογένειες και όσοι ήταν δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που κόπηκε αφ� �νοντάς τους ξεκρέμαστους.

Όπως τονίζει στο ΑΜΠΕ η Μαρία Καρούση υπεύθυνη κρατήσεων κάμπινγκ της Βόρειας Εύβοιας, το ενδιαφέρον για θέσεις φέτος παρουσιάζει αύξηση, ενώ αγγίζει ποσοστά ρεκόρ για τον Σεπτέμβριο, οπότε υπάρχουν μεγάλες προσφορές (πενθήμερη δωρεάν διαμονή) για ανέργους, φοιτητές και πρώην δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού.

«Ένα ζευγάρι θα νοικιάσει χώρο για τη σκηνή του πληρώνοντας 9,5 ευρώ την ημέρα ανά άτομο. Αν υπάρχουν παιδιά κάτω των τριών, το αντίτιμο είναι μηδενικό και αν είναι άνω των τριών, 3,40 ευρώ τ ην ημέρα.

Μέσω του προέδρου τους, πάντως, οι επιχειρηματίες κάμπινγκ στέλνουν ένα μήνυμα. «Αν δεν επαναληφθούν τα ίδια λάθη που έδιωξαν φέτος τον τουρισμό, μπορεί να ανατραπεί το ποσοστό της πτώσης. Οι Έλληνες ξέρουν να χαμογελούν και οι τουρίστες το αντιλαμβάνονται και το εκτιμούν» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: http://piperistostoma.blogspot.c om/

No comments:

Post a Comment