Tuesday, July 31, 2012

Κασιδιάρης...Να καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.."Έρχεται η περίοδος της σφαίρας" - Βίντεο

Με αφορμή την ερώτηση του Η. Κασιδιάρη προς το υπ. Εσωτερικών για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, "άναψαν τα αίματα" στη Βουλή.
«Γενναίες μειώσεις» στη χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2013, κατόπιν απόφασης των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν την κυβέρνηση, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη.


"Τελείωσε η περίοδος της αγανάκτησης, ο κόσμος έφυγε από την πλατεία Συντάγματος, βαρέθηκε να τρώει χημικά και να διαλύεται. Διανύουμε την περίοδο της αυτοκτονίας και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι σύντομα θα περάσουμε στην περίοδο της σφαίρας. Πολύ σύντομα κάποιος Έλληνας θα πει: δεν αυτοκτονώ, θα πάρω και κάποιον άλλο μαζί μου, θα στρέψω το όπλο ενάντια σε αυτόν που ευθύνεται για την κατάστασή μου".
Απόσπασμα από την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σχετ ικά με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα.

Πάντως μετά τη σχετική πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής και τη διαρκή άνοδο του εθνικιστικού κόμματός, η κυβέρνηση ανήγγειλε τελικά "γενναίες μειώσεις στις κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τα κόμματα". Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κασιδιάρη, ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανασίου- παρ' όλο που απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία - δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει σύντομα σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε το σύστημα εξουσίας και προέβη σε μία σειρά σημαντικών παρατηρήσεων γ� �α το παρόν και το μέλλον της χώρας.


Τασσόμενος ενάντια στην εξωθεσμική χρηματοδότηση των κομμάτων, ο Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσε πως «ο κοινοβουλευτισμός στηρίζεται στην αυθυπαρξία του από την εποχή της Magna Carta έως εδώ. Η χρηματοδότηση των κομμάτων δεν γίνεται για να βλάψει το λαό, αλλά για να προστατεύσει το πολίτευμα. Και στην αίθουσα αυτή πρέπει να είμαστε μετριοπαθείς στις εκφράσεις μας, για να προστατεύσουμε το κοινοβουλευτικό μας σύστημα».

Σε κάθε περίπτωση, ο Χαράλαμπος Αθανασίου ανακοίνωσε πως οι μειώσεις στη χρηματοδότηση των κομμάτων «θα είναι γενναίες», σημειώνοντας ότι το ακριβές ποσοστό θα αποφασιστεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.




Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment