Friday, July 27, 2012

Ο Barroso ήρθε, απείλησε και απέρχεται, μεταφέροντας το τελευταίο μήνυμα της Ευρώπης στην Ελλάδα! Τρόικα: «Δεν συζητάμε για την δόση των 31,3 δισ»…


Ο Barroso ήρθε, απείλησε και απέρχεται, μεταφέροντας το τελευταίο μήνυμα της Ευρώπης στην Ελλάδα – Σκληρή η Τρόικα «δεν συζητάμε για την δόση των 31,3 δισ» πριν την έκθεση προόδου – Σοβαρές ανησυχίες για την ανακεφαλαιοποίηση

Barroso και Τρόικα για πρώτη φορά εμφανίστηκαν τόσο σκληροί και απόλυτοι στις επαφές που είχαν με την Κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Οικονομικών αλλά και με άλλους παράγοντες. Μετέφεραν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η Ελλάδα να εφαρμόσει αυστηρά ότι έχει υποσχεθεί. Όχι άλλα λόγια και καθυστερήσεις, έργα και μεταρρυθμίσεις ήταν το μήνυμα του Barroso ενώ το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης περιθωριοποιήθηκε. Κορυφαίος παράγοντας δήλωνε ότι «πρώτη φορά βλέπω την Τρόικα τόσο σκληρή, απόλυτη και όχι διαπραγματεύσιμη».

Έλληνες αξιωματούχοι πλέον αρχίζουν να υιοθετούν την λύση που συζητείται εδώ και ημέρες να υπάρξει haircut 50% στο νέος χρέος των 110 δις ευρώ του πρώτου δανείου και στα ομόλογα της ΕΚΤ.

Η ανησυχία της Κυβέρνησης για την δόση των 31,3 δις ευρώ είναι έκδηλη καθώς αυτό που άφησαν να εννοηθεί είναι ότι η δόση θα εκταμιευθεί όταν δοθεί το πράσινο φως από την εισηγητική έκθεση προόδου της οικονομίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι με βάση τον σχεδιασμό της προηγούμενης επίσκεψης τους οι εκπρόσωποι της Τρόικα δήλωναν ότι τέλη Ιουλίου θα οριστικοποιηθούν οι όροι ανακεφαλαιοποίησης.

Πλέον δεν είναι βέβαιο τίποτε καθώς υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ούτε τέλη Αυγούστου να έχει ετοιμαστεί το σχέδιο με βάση το οποίο θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες.
Ως εκ τούτου είναι ξεκάθαρο ότι οι αυξήσεις κεφαλαίου δεν μπορούν να ολοκληρωθούν εντός του 2012 και μεταφέρονται για το 2013.

Το ΤΧΣ για να μπορέσει να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες χρειάζεται τα 25 δις της δεύτερης δόσης.

Αν η δόση δεν εκταμιευθεί είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν οι ανακεφαλαιοποιήσεις.

Εγείρεται μείζον θέμα για τον τραπεζικό κλάδο γιατί χωρίς δόση δεν έχει ανακεφαλαιοποίηση.

ΠΗΓΗ

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment