Saturday, January 26, 2013

Δρομόλογα

Δρομόλογα
Δρομόλογα


















Προχθές εκεί που καθόμουν και έπινα ένα φλιτζάνι βιολογικό τσάι με πρασινοκίτρινο χρώμα αποστάγματος, ακούγοντας Chopin δίπλα απ' το τζάκι...   CUT - STOP - MPOUUURDES. Ποτέ δεν υπάρχει τσάι- τζάκι- Chopin. Απλώς βολεύτηκα σε ωραίες λέξεις και στο σκηνικό από γυψοσανίδα.
Πάμε απ' την αρχή. Προχθές εκεί που καθόμουν διάβασα αυτό:    
Δρομόλογα
Δρομόλογα

Βγαλμένο από πραγματικό τοίχο. Μάλλον γι' αυτό ένιωσα να πέφτει πάνω μου και να με πλακώνει. Σκέφτηκα πόσες όμορφες λέξεις ξεπέφτουν καθημερινά, μόνο και μόνο γιατί ειπώνονται από άθλια στόματα. Από πού να ξεκινήσω, απ' το όταν ακούς Ελευθερία θες πλέον να ξεράσεις την πρωινή μπουγάτσα; Ή μήπως Δημοκρατία;
Ή μήπως χρυσή αυγή; Έχεις σκεφτεί ότι αυτές οι δύο λέξεις έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στη σκέψη κάθε ελεύθερου ανθρώπου, έχουν χάσει μια για πάντα το νόημα που κουβαλούσαν και κανείς δε μπορεί να πει χωρίς να σκεφτεί δυο φορές «κοίτα αγάπη μου τι όμορφη που είναι η χρυσή αυγή». Και αυτό είναι κακό. Γιατί οι λέξεις παρασύρουν έννοιες και σκέψεις μαζί. Και αυτό με πειράζει. Ξέρω καλά όμως ότι κάθε όμορφη λέξη έχει τέτοιο βάρος που θα μπορέσει τελικά να υψώσει σε ύψος όλο το βάθος της. Και αυτό μ' αρέσει. Άντε, επειδή δε θέλω να καταστροφολογώ σαν γεροντοκόρη με φλις ρόμπα στον καναπέ σας έχω και σύνθημα-αίνιγμα, μόνο για δυνατούς λύτες. Ιδού:
Δρομόλογα


Το λαϊκό δικαστήριο του τοίχου πρότεινε ποινή χωρίς να γλύφει τα παπάκια κανενός, χωρίς να κρύβεται σαν φοβισμένο γατί στον ήχο της ηλεκτρικής σκούπας ( τη στιγμή που υπάρχει ηλεκτρική καρέκλα).
Κατά τρόπο ανάλογο κινείται και ο νεαρός από κάτω, γιατί ξεπέρασε το φόβο του και αποφάσισε να πει τη μεγάλη αλήθεια:
Δρομόλογα
Δρομόλογα
Εμένα δε με πειράζει καθόλου πάντως να θαυμάζεις το γυμνό περισσότερο από κάθε ύφασμα, γιατί το να ταΐζεις τη ματαιοδοξία μου είναι προσωρινά καλύτερο από καθετί μόνιμο και δυνατό που θα μπορούσες να νιώσεις για μένα. Κι αυτό μ' αρέσει πολύ. Άντε, θα συγχωρήσω και την καυλ-ίωση που σε γυροφέρνει τελευταία κι όλα καλά. God bless you…



ΠΗΓΗ : fa.ve 

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment