Saturday, January 26, 2013

Συνέχεια του θεάτρου των εντυπώσεων στην Προανακριτική..Παρωδία (!) με τους μάρτυρες


Το ενδεχόμενο να αναθέσει στον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη την πραγματογνωμοσύνη επί του αρχικού USB με τη «λίστα Λαγκάρντ» σκέφτεται πολύ σοβαρά η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής. Ενδεικτική του πόσο σοβαρά απασχολεί αυτή η σκέψη την επιτροπή είναι η χθεσινή απόφαση με βάση την οποία η κατάθεση του κ. Σφακιανάκη θα είναι η πρώτη που θα ανοίξει και επισήμως τις εργασίες της επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη, ενώ θα ακολουθήσει αυτή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα.

 Χθες πάντως και έπειτα από ένα μπαράζ διαξιφισμών για τα διαδικαστικά, τα κόμματα κατέθεσαν τις λίστες με τους μάρτυρες που προτείνει το καθένα, και τα πρώτα συμπεράσματα είναι καθαρά πολιτικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι επιλέγει και πάλι τη μικροκομματική τακτική, δεν δίστασε να καλέσει ως μάρτυρες τον Αντώνη Σαμαρά και την Κριστίν Λαγκάρντ με την επισήμανση «αν χρειαστεί». Η ρελάνς από τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν άργησε. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κάλεσαν ως μάρτυρα τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκο Παππά, τον οποίον ο κ. Βενιζέλος είχε κατηγορήσει ότι έδωσε τη «λίστα Λαγκάρντ» σε εκδότες, ενώ η Νέα Δημοκρατία καλεί και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

 Κατά τα άλλα, τα κόμματα συμφώνησαν σε πολλούς κοινούς μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο Ευ. Βενιζέλος, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Κ. Βαξεβάνης, οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες. Κόμματα της αντιπολίτευσης πρότειναν επίσης τους Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο, ενώ ο Β. Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Ελληνες πρότεινε την κλήτευση και του ομογενούς βουλευτή στην Ελβετία Ιωσήφ Ζησιάδη.

 Η ένταση πάντως μεταξύ των μελών της επιτροπής συνεχίστηκε και χθες, με τον Χ. Μαρκογιαννάκη να απειλεί ότι θα ζητήσει αντικατάσταση όποιου μέλους συνεχίσει να προκαλεί εντάσεις. Η χθεσινή ημέρα πάντως σημαδεύτηκε και από τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι τα κόμματα θα παίξουν πολύ και με τις εντυπώσεις. Την αρχή έκανε η κυρία Κωνσταντοπούλου -έφτασε στο σημείο να καταθέσει στα πρακτικά φωτοτυπίες από το twitter του Μ. Βαρβιτσιώτη-, η οποία εξέδωσε μαζί με τα άλλα δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση διαμαρτυρόμενη ότι κυβερνητικά χαλκεία αλλοιώνουν τα γεγονότα στην επιτροπή.

 Η απάντηση της Ν.Δ. ήταν άμεση. «Ετσι είναι η Ζωή και πώς να την αλλάξεις…» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κ.Ο. της Ν.Δ. κάνοντας λόγο για φαντασιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία (7-6) με την ψήφο της ΔΗΜ.ΑΡ. να δοθούν αντίγραφα της «λίστας Λαγκάρντ» σε όλα τα μέλη της. Γιώργος Λυκουρέντζος Εφ.Δημοκρατία.

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment